Doneren

Stichting de Ezelshoeve

Informatie over doorplaatsing

Als een opvangezel weer helemaal opgeknapt is en goed in zijn vel zit, kan deze naar een nieuw thuis.

De doorplaatsouder heeft 3 maanden "garantie". Dit houdt in dat als het in deze 3 maanden niet klikt tussen de doorplaatsouder of de ezel die er al is, de ezel kosteloos wordt afgehaald en het geld geretourneerd wordt.

Bij doorplaatsing komt de doorplaatsouder kennis maken met ons en de ezel bij Stichting de Ezelshoeve. Als men nog geen ezelervaring heeft verwachten wij dat men minstens één dag of twee dagdelen bij de stichting meeloopt om zoveel mogelijk kennis op te doen.

Een eis van de stichting is dat een ezel altijd bij een soortgenoot komt te staan, dus nooit alleen.

Verder moeten wei en stalling aan of heel nabij het woonhuis gelegen zijn. Met merries van de stichting mag niet gefokt worden. De ezel mag nooit doorverkocht worden en blijft te allen tijde onder supervisie van de stichting.

De ezel is voordat hij doorgeplaatst wordt: gecastreerd, gechipt en voorzien van een paspoort, recentelijk ontwormd, geënt en bekapt en door de tandarts gecontroleerd en eventueel behandeld. De ezel wordt door de stichting naar zijn nieuwe thuis gebracht.

NoNo ♂

NoNo is opgegroeid op een kinderboerderij. De kinderboerderij ging sluiten en voor de dieren werd een nieuw thuis gezocht. Hij is tijdens zijn verblijf bij de kinderboerderij maar net aan de dood ontsnapt door een allergische reactie op een injectie met ontwormingsmiddel.

NoNo had ook White Line Desease (een bacterie die de hoeven aanvreet), wat erg pijnlijk is. Hij heeft in het voorjaar last van een huidallergie waardoor hij er dan nogal 'rommelig' uitziet. Door deze problemen wilde niemand hem overnemen toen de kinderboerderij ging sluiten uit angst dat hij te veel geld zou gaan kosten omdat de dierenarts wat vaker bij hem moet komen.

NoNo is erg leergierig en heeft zichzelf al heel wat trucjes aangeleerd. Hij is nu bejaard en met pensioen gegaan bij de stichting. 

NoNo is niet doorplaatsbaar.

Onyx ♂

Onyx werd in een advertentie te koop aangeboden omdat de (gemeente)grond waarop hij stond een fietspad zou gaan worden. Het gezin waar Onyx opgroeide vond het verstandiger hem weg te doen omdat hem anders een leven lang aan een kort touwtje beschoren zou zijn. Om te voorkomen dat hij in de handel zou belanden, hebben wij hem opgehaald.

Onyx is wat afstandelijk naar mensen, maar altijd nieuwsgierig en lief naar kinderen. Hij begrijpt eigenlijk niet goed wat mensen van hem verwachten en is daardoor wat onzeker. Wandelen vindt hij helemaal het einde, maar hij wil onderweg altijd wel even een paar jolige ezelcapriolen uithalen. Hij is bijzonder slim en kan zelfs de zware staldeuren openmaken. Onyx is "hoofd welkomstcomité". Als er een nieuwe ezel bij ons aankomt, is hij degene die de nieuwkomer op zijn gemak stelt. Hij zál en moet meteen vriendjes worden. 

Onyx is niet doorplaatsbaar.

Leo ♂

Leo woonde bij mensen die heel veel van hem hielden maar ook heel erg bang voor hem waren. Hij stond helemaal alleen in een wei en vond dat absoluut niet leuk. Doordat hij zich verveelde en zich niet begrepen voelde vroeg hij aandacht op een negatieve manier. Hij werd erg agressief en beet en trapte zijn eigenaren.

Toen Leo hier aankwam voelde hij zich meteen op z'n gemak tussen alle andere langoren. Hij vertoonde nooit meer agressief gedrag en is zelfs één van de rustigste ezels in de kudde.

Als u een ezelwandeling boekt dan is de kans groot dat u met Leo gaat wandelen. Hij is bijzonder betrouwbaar voor mensen en heeft erg veel begrip voor mensen met een beperking. 

Leo is niet doorplaatsbaar.


Ramses ♂

We vonden Ramses in België in een kudde waarvan meerdere ezels al meer dood dan levend waren. We haalden er de meest zwakke ezels uit om mee te nemen en hen zo voor de dood te behoeden. Ramses,  nog geen drie maanden oud, zwaar ondervoed en geestelijk onderontwikkeld, zou naar de veemarkt gaan om daar verkocht te worden. Om hem dit lot, en waarschijnlijk ook het slachthuis, te besparen namen we hem mee. We wilden moeder en veulen niet scheiden maar het lukte ons helaas niet om de moeder (een fokmerrie) los te weken. Samen met nog twee stakkers verdween Ramses in onze trailer. Drie doodsbange ezeltjes die ondanks honger, angst en verdriet op de been probeerden te blijven. Ramses knapte maar heel erg langzaam op, maar is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige ezel en wordt steeds zelfstandiger en zelfverzekerder. 

Ramses is niet doorplaatsbaar.

Sebastiaan ♂

Sebastiaan kwam in 2008 samen met zijn moeder Juliëtte (overleden op 07-11-2016), naar de Ezelshoeve. Juliëtte was drachtig van Sebastiaan toen haar eigenaren, Nel en Louis Hamburg, haar redde van een verwaarloosd bestaan. Sebastiaan werd geboren en groeide beschermd en liefdevol op. Vanwege de hoge leeftijd van Nel en Louis moesten zij de ezels helaas naar de Ezelshoeve plaatsen maar bezochten hen nog jarenlang iedere zaterdag. Sebastiaans snoet is zwart, dus geen witte meelsnoet zoals bij de meeste ezels. Dit noemt men ook wel een moorkop. De eerste maanden bij de Ezelshoeve hing Sebastiaan enorm aan zijn moeder. Hij kende natuurlijk alleen maar haar. Na een paar maanden durfde hij steeds meer alleen te ondernemen en zich steeds verder uit de buurt van mama te verwijderen. Hij is op de Ezelshoeve aan zijn tweede puberteit begonnen, wat zijn moeder hem èn ons niet in dank afnam ;) De gezondheid van Sebastiaan is de laatste jaren erg slecht geworden. Door ernstig nierfalen is meer dan de helft van zijn tanden uitgevallen. Je ziet Sebastiaan dan ook vaak met zijn tong uit zijn mond rondlopen (wat er schattig uitziet) omdat deze niet meer door zijn tanden wordt tegengehouden. 

Sebastiaan is niet doorplaatsbaar.

Donna ♀

Donna was het ezeltje van het project "Eetje Eerlijk" van de Tilburgse Linde Braber en heeft zelfs een eigen stripverhaal, "Op avontuur met Eetje Eerlijk, Donna het ezeltje en Peter Pet in de (h)eerlijke eetbare stad". Alle verhalen spelen zich af in Tilburg en omgeving. Jarenlang organiseerde Linde Braber allerlei kinderactiviteiten met de door haar opgerichte "Speurneuzenclub". Donna trok ook regelmatig door de Tilburgse wijken om groente te verkopen die de kinderen zelf verbouwden. Omdat Linde naar het buitenland vertrok, werd Donna bij de Ezelshoeve geplaatst. Donna toonde zich hier als een sociaal, aanhankelijk en vriendelijk ezeltje. Ze was gewend om met kinderen te werken en vond het nog steeds heerlijk om met haar kar op pad te gaan! Donna werd echter steeds trager en we zagen hoe zij zich door de dag sleepte. Na bloedonderzoek werd de diagnose Cushing gesteld, wat veroorzaakt wordt door een te hoog cortisolgehalte in het bloed. Donna krijgt hiervoor dagelijks medicijnen en maakt het redelijk goed. 

Donna is niet doorplaatsbaar.

Dio ♂

Dio haalden we op omdat hij, volgens de eigenaar, epilepsie zou hebben net als zijn zes broers en zussen die in de afgelopen zes jaar geboren werden en niet ouder werden dan een paar maanden. We namen dus ook zijn mama Diva mee omdat we persé wilden voorkomen dat er met haar nog gefokt zou worden vanwege deze kwaal. Dio bleek echter geen epilepsie te hebben maar een ernstig hartprobleem, een AV Blok 3de graads. Dit ezeltje kon alleen geholpen worden met een pacemaker. Op 3 juli 2013 werd in de Universiteitskliniek Gent (Merelbeke) door Prof. G. van Loon en Dr. D. De Clercq, met succes een pacemaker geplaatst. Na enkele weken werd Dio uit de kliniek ontslagen en kwam als een gezond veulen terug naar de Ezelshoeve. Tijdens de halfjaarlijkse controle in januari 2019 bleek dat de batterij van zijn pacemaker bijna leeg was. Het Cardioteam in Gent durfde de uitdaging aan te gaan om een nieuwe pacemaker te plaatsen. Dit gebeurde op 16 april 2019. Na een bijna 3 uur durende operatie stak de professor 2 duimen omhoog! Operatie geslaagd! Na 6 weken kon Dio terug naar huis en is geheel hersteld. Dio is vrolijk, speels, nieuwsgierig en ondeugend… precies zoals een jonge ezel hoort te zijn!  

Dio is niet doorplaatsbaar.

Kiani ♂

Kiani is een ezel die iets heeft meegemaakt in zijn verleden wat hij niet kan vergeten of verwerken. Zodra er maar een kleine verandering in zijn dagelijks ritme sluipt, is hij totaal van slag. Als er vreemden in zijn wei komen rent hij naar zijn stal en verstopt zich achter een schot waar hij stro over zijn rug begint te gooien. Hij verblijft bij Miek en Michiel, ons gastgezin Hellegat, waar hij een goede band heeft opgebouwd met Michiel. Michiel doet clickertraining met Kiani en geeft hem een stevige basis en veel structuur waardoor Kiani vertrouwen heeft gekregen en zich daar prettig voelt. Kiani leeft in het Hellegat in een kleine kudde. Onze ezels Christoffel en Hanna wonen daar samen met hem. 

Kiani is enkel doorplaatsbaar, samen met Christoffel, naar mensen die hem rust en structuur kunnen bieden.

Christoffel ♂

Christoffel was de hoofdprijs bij een verloting op de kermis. Zover is het gelukkig niet gekomen want enkele kermisbezoekers vonden dit geen stijl, kochten hem weg en brachten hem naar de Ezelshoeve. Hier werd hij vriendjes met Simba, een kerststal-ezeltje. Samen werden zij in september 2009 doorgeplaatst naar een leuke kinderboerderij, maar in februari 2015 haalden wij hen weer op omdat de kinderboerderij overgenomen werd door een nieuwe eigenaar en deze wilde geen ezels bij de pony's. Het viel ons op dat Christoffel zich achter Simba verschool en geen echte eigen mening meer had. Daarom scheidden we deze twee en Christoffel ging naar ons gastgezin Hellegat om maatjes te worden met Kiani. Dat was een perfecte match en Christoffel en Kiani zijn dolgelukkig met elkaar. 

Christoffel is doorplaatsbaar samen met Kiani.

Hanna ♀

Hanna kwam samen met Bram, Beau en Dora vanuit Groningen naar de Ezelshoeve. Zij waren van een oude dame die ernstig ziek was en in september 2014 overleed. In het begin waren ze nog wat schichtig omdat ze al langere tijd weinig contact hadden gehad met mensen. Hanna is nog steeds wat terughoudend tegenover vreemden maar als ze je eenmaal goed kent laat ze haar achterdocht varen.  Hanna’s gebit is slecht en ze vermagert snel omdat eten van hooi en stro moeilijk is voor haar. Bij ons gastgezin Hellegat heeft een grote weide met mals gras, wat ze wel goed kan eten. Ze is daar de leidende merrie in de kleine kudde met Kiani en Christoffel. 

Hanna is niet doorplaatsbaar.

Nina ♀

Nina kwam in juni 2014 samen met haar "echtgenoot" Bas en zoon Sef naar de Ezelshoeve. De zorgzame eigenaren moesten hen om gezondheidsredenen afstaan. Nina is een ezeltje met een eigen willetje. Ze spande steeds samen met Sef tegen "echtgenoot" Bas, het was soms net een soap. Helaas moesten we Bas in oktober 2014 in laten slapen vanwege ernstig chronische hoefbevangenheid. Nina had er veel verdriet van maar kreeg gelukkig steun van de andere merries in de kudde.

Nina heeft de ziekte van Cushing wat veroorzaakt wordt door een te hoog cortisolgehalte in het bloed. Hiervoor krijgt zij dagelijks medicatie. 

Nina is niet doorplaatsbaar.

Kastaar ♂

Kastaar en Liesje waren ezels van onze zusterorganisatie in België, VZW Anegria. Zij verbleven langere tijd bij een gastgezin van Anegria maar konden daar helaas niet blijven. Omdat Anegria op dat moment aan het verhuizen was naar een nieuwe locatie, haalden wij Kastaar en Liesje bij het gastgezin op en plaatsten hen hier in de kudde. Kastaar is een goeiige reus die je eerst goed wil kennen om je dan plat te knuffelen. Wandelen vindt hij geweldig en wij leidde hem op als wandelezel. Door de jaren heen heeft Kastaar een innige band opgebouwd met onze vrijwilligster Tine die, samen met vrijwilliger Ronald en ezel Liesje, lange wandelingen met hem maakt. Tine heeft Kastaar van ons overgenomen maar omdat zij geen weide heeft blijft Kastaar hier in de kudde.

Kastaar is niet doorplaatsbaar.

Liesje ♀

Liesje en Kastaar waren ezels van onze zusterorganisatie in België, VZW Anegria. Zij verbleven langere tijd bij een gastgezin van Anegria maar konden daar helaas niet blijven. Omdat Anegria op dat moment aan het verhuizen was naar een nieuwe locatie, haalden wij Liesje en Kastaar bij het gastgezin op en plaatsten hen hier in de kudde.

 Liesje is in de kudde een rustig en bescheiden ezel. Ze is wat groter dan de gemiddelde ezel maar toch valt ze in de kudde niet echt op… totdat ze gaat wandelen. Dan is Liesje in haar ezelementje en komt er een pittig karakter naar boven. Liesje is ook opgeleid om te wandelen en samen met Kastaar maakt ze lange tochten.Liesje heeft een sterke band opgebouwd met onze vrijwilliger Ronald en hij heeft Liesje van ons overgenomen. Omdat hij geen eigen weide heeft blijft Kastaar hier in de kudde. Het is goed mogelijk dat je Liesje, Kastaar, Ronald en Tine regelmatig ergens in de omgeving van Baarle-Nassau/Chaam/Alphen met z’n viertjes tegenkomt op een van hun wandelingen.  

Liesje is niet doorplaatsbaar.

Melchior ♂

Melchior woonde 16 jaar lang met zijn ezelmaatje Lodewijck op een prachtige boerderij in België van waaruit de ezels regelmatig lange pelgrimstochten maakten met hun baas Marinus van Nistelrooij. Marinus, Kunstenaar en Reiziger (www.marinusth.com) moest helaas het besluit nemen de boerderij te verkopen om dichter bij de kinderen te gaan wonen omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Marinus kwam hier met de vraag of Melchior en Lodewijck bij de Ezelshoeve mochten komen wonen. Enkele dagen voor de verhuizing van de ezels naar de Ezelshoeve overleed Lodewijck. Hij wilde blijkbaar de verhuizing en het gemis van zijn baas niet aangaan. Marinus nam Melchior mee op bedevaart door België als ode aan Lodewijck en zo kwamen zij op het einde van hun tocht te voet hier aan. Melchior voelde zich meteen thuis in onze kudde en dat maakte voor Marinus het afscheid iets gemakkelijker. Marinus komt heel regelmatig zijn Melchior bezoeken en af en toe komt hij Melchior ophalen om een pelgrimstocht te maken, waarna ze beiden weer met positieve energie opgeladen zijn. 

Melchior is niet doorplaatsbaar.

Harold ♂

Harold kwam als véél te dikke ezel aan bij de Ezelshoeve. Hij is waarschijnlijk als jonge ezel al veel te dik geworden waardoor zijn ruggengraat (door het gewicht van zijn buik) totaal vergroeid is.Dit is zeker ook pijnlijk en daardoor is hij soms wat humeurig. Door de ziekte van Cushing (waar hij dagelijks medicatie voor krijgt) is zijn huid heel dun. In de zomer steken de vliegen hem op de benen die daardoor vol wondjes zitten. Zijn huid geneest erg slecht (ook een gevolg van Cushing) vandaar dat Harold in de zomer pyjamabroeken draagt (tot grote hilariteit van de bezoekers én media), zodat de vliegen hem niet kunnen steken. Ondanks zijn humeurig uiterlijk vinden wij Harold allemaal een heerlijke ezel.  

Harold is niet doorplaatsbaar.

Chico ♂

Chico kwam in 2008 naar de Ezelshoeve omdat hij dakloos werd. Al vrij snel sloot hij vriendschap met ezel Mo en nog datzelfde jaar werden Chico en Mo doorgeplaatst. Daar woonden zij 10 jaar maar wegens omstandigheden konden ze daar niet meer blijven. In 2018 kwamen zij daarom terug naar de Ezelshoeve. 

 Omdat Mo 10 jaar jonger is dan Chico besloten we dat Mo nog een mooie toekomst bij nieuwe mensen kon hebben en hij werd in 2019 naar een nieuw maatje doorgeplaatst. Chico is nu hier met “pensioen” gegaan. De kudde moet tijdens het eten wel even hun mannetje staan want Chico eet erg graag en eist een dubbele plek op aan de ruif. 

Chico is niet doorplaatsbaar.

Fideel ♂

Fideel werd afgestaan aan ons omdat de eigenaren door hun hoge leeftijd hem niet meer konden verzorgen. In april 2007 werd hij doorgeplaatst naar lieve mensen in België waar hij 12 jaar woonde.

Zijn gezondheid ging echter in 2019 hard achteruit en toen ook nog zijn maatje kwam te overlijden haalden we Fideel terug naar de Ezelshoeve. De eigenaren hadden hier veel verdriet om maar gunden hem het beste. Zij namen twee andere ezels van de Ezelshoeve om deze een veilig thuis te bieden.

Fideel heeft een heel erg slecht gebit. Omdat hij geen hooi en stro meer kan eten en brokjes ook niet eetbaar zijn voor hem, krijgt hij SlobberMash. Een muesli die met water geweekt wordt. Deze warme hap vindt Fideel heerlijk en hij duikt er met zijn gehele snoet in totdat zijn bak leeg is. Hierdoor is hij gelukkig al enkele kilo’s aangekomen en we hopen nog lang van dit eigenzinnige ventje te mogen genieten.  

Fideel is niet doorplaatsbaar.

Luna & Lente ♀♀

Luna kwam als inbeslagname naar de Ezelshoeve. Zij was broodmager (40 kg ondergewicht), had verschrikkelijk verwaarloosde hoeven, zat onder de luizen en was ook nog drachtig! Met een verantwoord voedingsschema moesten we haar op een gezond gewicht zien te krijgen zodat ze de bevalling aan zou kunnen. Na drie maanden was Luna 30 kg aangekomen en was ze fit genoeg om te kunnen bevallen. Op 14 juni 2019 schonk ze het leven aan dochter Lente. Lente groeit beschermd op bij de Ezelshoeve. Ze is een heerlijke stoute kleuter en kan mama Luna enorm plagen. We genieten met volle teugen van dit heerlijke veulen. 

Luna en Lente zijn samen besproken voor doorplaatsing.

Avalon ♀

Op 21 december haalden we vier ernstig verwaarloosde ezels op die door een ezelvriend waren weggekocht bij een handelaar. Avalon was één van deze ezels. Zij was gescheiden van haar veulen Lancelot en weer drachtig. Ezelvriendin Mandy T. en haar achterban maakten het mogelijk deze moeders te redden en met hun veulens te herenigen. De Ezelshoeve handelde op de achtergrond en op het moment dat de ezels uit de greep van de handelaar waren, haalden wij hen op.

Avalon vertrouwde de mens niet meer en was erg schichtig. Met veel geduld en liefde hebben we haar het vertrouwen in de mens terug kunnen geven en ze komt nu graag een knuffel bij ons halen. Ze sluit een ellendige episode van haar ezelleven af en zal binnenkort bij de Ezelshoeve haar veulen het leven schenken om daarna nooit meer als fokmerrie gebruikt te worden. 

Avalon is nog niet doorplaatsbaar. Voor meer info over haar doorplaatsing kunt u mailen naar ezelshoeve@hotmail.com

Gwain ♀

Op 21 december haalden we vier ernstig verwaarloosde ezels op die door een ezelvriend waren weggekocht bij een handelaar. Gwain was één van deze ezels. Zij was gescheiden van haar veulen Arthur en weer drachtig. Ezelvriendin Mandy T. en haar achterban maakten het mogelijk deze moeders te redden en met hun veulens te herenigen. De Ezelshoeve handelde op de achtergrond en op het moment dat de ezels uit de greep van de handelaar waren, haalden wij hen op. Gwain was ronduit angstig voor mensen en we konden haar niet benaderen. Met clickertraining en veel geduld en liefde heeft ze het vertrouwen in de mens teruggevonden. Ze heeft geen schrik meer voor de mens en komt graag knuffelen. Ze sluit een ellendige episode van haar ezelleven af en zal binnenkort bij de Ezelshoeve haar veulen het leven schenken om daarna nooit meer als fokmerrie gebruikt te worden.

Gwain is nog niet doorplaatsbaar. Voor meer info over haar doorplaatsing kunt u mailen naar ezelshoeve@hotmail.com

Arthur ♂

Op 21 december haalden we vier ernstig verwaarloosde ezels op die door een ezelvriend waren weggekocht bij een handelaar. Arthur was één van deze ezels. Hij was gescheiden van zijn mama Gwain en samen met Lancelot in een andere wei geplaatst. Ezelvriendin Mandy T. en haar achterban maakten het mogelijk deze veulens te redden en met hun moeders te herenigen. De Ezelshoeve handelde op het moment dat de ezels uit de greep van de handelaar waren, haalden wij hen op. Toen onze dierenarts Arthur onderzocht bleek hij een ernstige longontsteking te hebben en ademhalen was heel erg pijnlijk voor hem. Dankzij de nodige antibioticakuren en luchtwegmedicatie kwam Arthur er helemaal bovenop. Arthur heeft veel en lang haar en ziet eruit of hij ‘ontploft’ is hem ontzettend vertederend eruit laat zien. Hij is een enorm knuffelbaar ezeltje en je ontkomt er niet aan om uitgebreid met hem te kroelen.Arthur zal binnenkort gecastreerd worden. 

Arthur is samen met Lancelot besproken voor doorplaatsing.

Lancelot ♂

Op 21 december haalden we vier ernstig verwaarloosde ezels op die door een ezelvriend waren weggekocht bij een handelaar. Lancelot was één van deze ezels. Hij was gescheiden van zijn mama Avalon en samen met Arthur in een andere wei geplaatst. Ezelvriendin Mandy T. en haar achterban maakten het mogelijk deze veulens te redden en met hun moeders te herenigen. De Ezelshoeve handelde op het moment dat de ezels uit de greep van de handelaar waren, haalden wij hen op. Lancelot had een enorme achterstand in ontwikkeling én gewicht waar we met opvoeding en gezonde voeding nog hard aan werken. Hij heeft ook een grote behoefte aan menselijk contact, liefde en aandacht. En dat is wat we hem ook zoveel mogelijk geven. In het begin was hij wat afstandelijk maar nu kom je de wei niet uit zonder eerst uitgebreid met hem geknuffeld te hebben. Binnenkort zal hij gecastreerd worden. 

Lancelot is samen met Arthur besproken voor doorplaatsing.

Chepito ♂

Chepito verloor in 2013 zijn maatje en Storm werd bij hem geplaatst. Zes jaar lang leefden zij gelukkig met elkaar totdat de eigenaresse vanwege haar (hogere) leeftijd naar een aanleunwoning ging verhuizen. Chepito en Storm konden meteen doorgeplaatst worden naar een nieuw adres, waar ze twee jaar heerlijk leefden. Totdat een storm in januari 2020 korte metten maakte met hun prachtige nieuwe stal. Storm en Chepito werden teruggeplaatst naar de Ezelshoeve. Helaas is zijn maatje Storm op 4 juni 2020 overleden.

Chepito is niet doorplaatsbaar.    

Othello ♂

Othello en Tosca haalden we op in Klein-Zundert. Vanwege privé omstandigheden konden de twee ezels niet meer blijven. Othello is een heerlijke knuffelezel die echter niet zelf het voortouw neemt iets te ondernemen. Als hij achter Tosca aan kan huppelen vindt hij het allemaal goed. Tosca heeft duidelijk “de broek” aan in deze relatie.

Samen met Tosca besproken voor doorplaatsing.   

Tosca ♀

Tosca en Othello haalden we op in Klein-Zundert. Vanwege privé omstandigheden konden de twee ezels niet meer blijven. Tosca is een heerlijk stabiele merrie die het volste vertrouwen in de mens heeft. Lekker tegen je aan staan en zich laten kriebelen op haar koppie vindt ze het einde. Ze heeft geen twijfels als je haar vraagt te volgen, ze vertrouwt de mens volkomen.

Samen met Othello besproken voor doorplaatsing.